Tulostus- ja monitoimilaitteet ovat ainutlaatuisessa asemassa digitaalisen ja analogisen tiedon risteyskohdassa. Vaikka yleisesti tietoturvaan käytetään riittävästi resursseja, monitoimilaitteet ja tulostimet jäävät usein vaille samankaltaista huomiota. Ne ovat kuitenkin täysiverisiä tietokoneita; niissä on sisäinen käyttöjärjestelmä, ne käyttävät useita eri verkkopalveluita ja niissä on monta gigatavua tallennustilaa ja moni yrityksen tärkeä tieto kulkee näiden laitteiden kautta.
39 % organisaatioista sanoo, että IT:n rajalliset resurssit ovat merkittävä haaste tulostusympäristön hallinnassa (Quocirca)
90 % tietoturvavuodoista on tulostusympäristöön liittyviä (Xerox)
Tulostimella on vastaavia tietoturvauhkia kuin tietokoneella, siksi tulostimen tietoturvaan on syytä suhtautua samalla vakavuudella. Kysymyksiä, joihin yrityksellä on hyvä olla vastaus valmiina:
- Milloin laitteesi on viimeksi päivitetty?
- Onko laitteissasi oletussalasana?
- Miten laitteissasi on varmistettu tietoturva?
- Jääkö tulosteista ja skannauksista digitaalinen kopio laitteen muistiin?
- Miten voit varmistaa, että tietoa ei päädy ulkopuolisten käsiin?
- Näkyvätkö lokitiedot ja asiakirjojen tiedostonimet kaikille käyttäjille?
- Voitko suojata asiakirjasi tulostaessasi tai skannatessasi arkaluontoista materiaalia?
- Mitä laitteelle tapahtuu kun se poistuu tiloistasi?
Tietoturvan analysointi ja tietoturvapalvelu
Analyysipalveluihimme kuuluu kattava tietoturva-analyysi. Tutkimme tulostusympäristön tietoturvan ja raportoimme ongelmakohdat. Raportti sisältää esityksen sääntöjen mukaiseen tietoturvan saavuttamiseen tarvittavista toimenpiteistä, jotka voi toteuttaa myös yrityksen oman asiantuntijan toimesta.
Tietoturvapalvelumme huolehtii tulostusympäristön tietoturvasta automaattisesti. Palvelu sisältää edistyksellisiä ominaisuuksia, kuten ’security lockdown’, joka lukitsee tietoturva-asetuksia ja monitoroi niiden tilaa varmistaen, ettei muutoksia pääse tekemään.
Katso myös turvatulostuksen toimintaperiaate >