(09) 4393 810 info@oif.fi

Tehokkuuden taistelut logistiikka- ja rahtikuljetusalalla käydään maanteillä, junissa, rahtilaivoilla ja ilmassa. Nopea, turvallinen ja joustava dokumentinhallinta on todellinen kilpailuetu, jolla voit saavuttaa uusia kustannus- ja aikasäästöjä yrityksesi ja asiakkaittesi keskeisissä prosesseissa.

Älykäs linkitys rahtidokumentteihin ja laskutukseen

Logistiikka-alalla prosessien seuraamiseen ja laskutukseen tarvittavat dokumentit voivat jäädä jumiin rekan, junan, rahtilaivan tai lentokoneen kyytiin. Mahdollinen työvoimapula varastotoiminnoissa ja viivästykset tavaroiden purkamisessa aiheuttavat viiveitä laskujen käsittelyssä ja tulorahoituksessa. Rahavirta pysähtyy täysin tarpeettomasti. Jos yrityksellänne on useita toimipisteitä tai jatkuvaa yhteistyötä muiden kuljetusyritysten kanssa, tehokas toiminta on käytännössä mahdotonta ilman keskitettyä dokumenttivarastoa.

Tiedonhallinnan ratkaisujen avulla kuljettajat skannaavat välittömästi toimituksen jälkeen rahtidokumentit älypuhelimella tai tabletilla. Arkistointi ja automaattinen laskujen käsittely käynnistyvät ennen kuin rekka palaa tielle. Digitaalisen käsittelyn ansiosta kaikki osapuolet, sekä sisäisesti että ulkoisesti, pysyvät aina ajan tasalla ja voivat saada tarvitsemansa dokumentit käyttöönsä ympäri vuorokauden. Keskitetty arkistointi ja älykkäät hakutoiminnot säästävät henkilöstöltä arvokasta aikaa.

Noudata paikallisia ja kansainvälisiä säännöksiä

Kuljetuspalvelujen odotetaan olevan luotettavia, kustannustehokkaita ja noudattavan tiukkoja aikatauluja. Dokumenttien on oltava välittömästi saatavilla, olipa kyse sitten lähetyksen seurannasta tai kiireellisen asiakaspalvelupyyntöön vastaamisesta. Tehokas tiedonhallinta mahdollistaa välttämään sanktioita, hallitsemaan kustannuksia ja luomaan luotettavan toimitusketjun.

Digitalisointi ja dokumentinhallinnan ratkaisut mullistavat logistiikkayritysten toiminnan

Dokumentinhallinta ja työnkulun automatisointi mahdollistavat paperipohjaisten dokumenttien digitoimisen ja turvallisen tallentamisen järjestettyyn arkistoon. Tallenna, hallitse, käsittele, jaa ja seuraa dokumentteja käyttämällä rahtiasiakirjojen ohjelmistoa. Tehtäväluettelot ja sähköposti-ilmoitukset auttavat henkilöstöä hoitamaan päivittäiset tehtävänsä tehokkaammin ja päätöksentekijöitä hyväksymään, hylkäämään tai pyytämään lisätietoja prosessien eri vaiheissa.

Tuottavuus ja yhteistyö

  • Digitoi paperiset dokumentit, kuten lentorahtikirjat, rahtilistat/kuormaluettelot, CMR-rahtikirjat sekä lastauslistat ja tulliselvitykset helposti käsiteltäviksi
  • Integroi dokumentinhallinnan ominaisuudet muihin liiketoimintaohjelmistoihisi lisätäksesi nykyisen teknologiasi arvoa
  • Lisää kykyäsi seurata toimitusketjua paikallisesti ja kansainvälisesti

Turvallisuus ja sääntöjenmukaisuus

  • Rajoita luvaton pääsy luottamuksellisiin asiakirjoihin ja laadi ohjeita suojataksesi yrityksen ja asiakkaiden tietoja
  • Osoita noudattavasi erilaisia kansallisia ja kansainvälisiä kauppasäännöksiä
  • Ehkäise kyberuhkia tietojen, dokumenttien ja verkkoviestinnän salauksella

IT ja tulevaisuuteen valmius

  • Toteuta käyttäjäystävällinen ratkaisu, joka taipuu monien osastojen tarpeisiin aiheuttamatta lisätyötä IT-tiimillesi
  • Säästä merkittäviä budjettivaroja laitteistosta ja IT-ajasta
  • Suojaa yritystänne tietoturvauhkilta ja luonnonkatastrofeilta kattavalla varmuuskopiotoiminnolla
Korvaa paperipohjaiset työnkulut automatisoiduilla digitaalisilla prosesseilla!

Jarno Ahonen

Intelligent Workplace Consult
+358 50 556 2347
jarno.ahonen@oif.fi

Ota yhteyttä, kerron mielelläni lisää logistiikka-alan tiedonhallinnan ratkaisuista. Voit myös varata sopivan ajan konsultointipuheluun / Teams-etäyhteys: