(09) 4393 810 info@oif.fi

15.12.2025

Glögisiirappi, jossa maistuu joulu – innovatiivinen pohja valkoviiniglögille

 

Joulun parhaat maut syntyvät harkituista yksityiskohdista. Tämä itse tehty glögisiirappi yhdistää hunajan pehmeyden, seljankukan keveyden ja raikkaat sitruksiset vivahteet. Lopputuloksena on monikäyttöinen siirappi, joka nostaa valkoviiniglögin – ja talviset juomahetket – uudelle tasolle.

Tämä on glögiä niille, jotka arvostavat laatua, luovuutta ja pieniä innovaatioita.

✨ Glögisiirapin ainekset

  • 3 dl hunajaa

  • 1 dl seljankukkamehutiivistettä

  • 2 dl omenamehutiivistettä

  • 1 dl tuoreita mintunlehtiä

  • 1 lime (kuori)

  • n. 5 cm pala tuoretta inkivääriä

  • 5 kpl tähtianista

  • 8 kpl neilikkaa

  • 8 kpl kokonaisia valkopippureita

  • 8 kpl kokonaisia kardemummia (tai 1 tl jauhettua)

🔥 Valmistus

Pese lime huolellisesti ja raasta kuori hienoksi sitrusraastimella.
Yhdistä kattilassa hunaja, mehutiivisteet, limen kuori, minttu ja kaikki mausteet.

Anna seoksen kiehua kevyesti, hiljaa poreillen noin 60 minuutin ajan. Pitkä ja maltillinen keittoaika syventää makuja ja tekee siirapista täyteläisen sekä tasapainoisen.

Anna siirapin jäähtyä ja siivilöi mausteet pois ennen tarjoilua.
Siirappi säilyy jääkaapissa useita viikkoja, joten voit valmistaa kerralla myös suuremman erän.

🍷 Näin viimeistelet täydellisen valkoviiniglögin

Saat kuuman, maistuvan glögin helposti:

  • lisää lasiin 2 rkl glögisiirappia

  • kaada päälle valkoviiniä

  • täydennä kiehuvalla vedellä

  • sekoita ja nauti

💡 Vinkki: Tämä glögisiirappi toimii erinomaisesti myös rommin kanssa – täydellinen vaihtoehto talven illanistujaisiin tai asiakastilaisuuden yllätykseksi.

Reseptin lähde: Aromipaja

Hyvää joulua!